Zwemles, met diplomagarantie, voor een vaste prijs!

Ouders zijn nauw betrokken en zwemmen mee als hun kind voor de eerste keer in het grote bassin les krijgt.

 

Tijdens de kennismaking zwemt u ook mee

Wij zorgen er samen met u voor dat ieder kind zwemles leuk vind en leuk blijft vinden.

Ieder kind is uniek, onze aanpak ook. 

De kennismaking in Helsdingen Vianen is voor uw kind meer dan belangrijk

Uw kind heeft vandaag geen zwemles. Tijdens het recreatieve zwemmen wordt het gehele gezin uitgenodigd. Uw kind gaat het niet alleen te doen. Wij maken kennis met elkaar, gaan zwemmen in het diepe bassin en maken de papieren in orde.

In de meeste gevallen zijn kinderen bij diep water weg gehouden, of heeft met hulpmiddelen (bijvoorbeeld armvleugeltjes) in diep water gezwommen. 

Wij verzorgen zwemles in diep water. Het kan voorkomen dat uw kind angst heeft voor dieper water. In overleg gaan wij u dan een traject aanbieden dat passend is.

Tijdens de kennismaking gaan wij vertrouwen winnen en uitleggen. Wij kunnen op dat moment een inschatting maken hoe uw kind diep water emotioneel ervaart. 

Vervolgens gaan wij uw kind benaderen om (als het lukt) uw kind alvast te laten wennen aan ons en het diepe water. Aan de hand van deze ervaring kunnen wij met u gaan bespreken waar uw kind het beste op zijn of haar plaats kan zijn.

Aan de andere kant zijn er kinderen die alle kanten 'opstuiteren' , 'al kunnen zwemmen'. Ook voor die kinderen kunnen wij een gepast zwemtraject aanbieden. 

Normaliter zal uw kind geplaatst worden in één van de Startersgroepen, dit kan op zaterdag in Vianen of op zondag en maandag in Utrecht. In de Startersgroep zwemt u niet mee. Alleen in Vianen zwemt u tijdens de Voorselectie mee, van het ondiepe naar het diepe bassin. U ontvangt daar tegen die tijd bericht over.

Na aanmelding van uw kind ontvangt u bericht over de datum van kennismaking.

Er zijn altijd ouders aanwezig tijdens onze zwemlessen

Bij onze zwemlessen zijn er altijd ouders aanwezig. In de Starters- en de Oefengroep om de week, dit om deze kinderen ook aan ons te laten wennen.

In de Startersgroep, in Utrecht of Vianen, bent u de eerste les in normale kleding op de kant aanwezig en daarna op rooster. Zo'n 1X in de 2 weken bent u bij de zwemles van uw kind aanwezig tijdens de Starters- en Oefengroep-periode. 

In de kleedruimtes van Vianen 3 en 4 en bij de receptie in Utrecht liggen roosters waarop u kunt zien welke ouders er tijdens de les in normale kleding op de kant aanwezig zijn. 

In het belang van ieder kind hebben wij enkele spelregels opgesteld 

In de Utrecht en Vianen leren wij het 'trucje' in de Starters- en Oefengroep aan, en is het van belang dat kinderen zich veilig voelen en vertrouwen gaan opbouwen. Rust en veiligheid is in deze locaties dan ook erg belangrijk en hanteren wij. 

1. Wij werken met diep water en tijdens de wisseling van groep is waakzaamheid geboden. Alleen de ouders die op de presentielijst staan als (hulp)ouder lopen mee de zwemzaal op. Per kind is dat één ouder. Maximaal 4 ouders zitten aan de kant.

2. Als het om het welzijn van uw kind gaat is het prima dat u ons vlak voor de les even informeert over het e.e.a. Liefst, mits mogelijk, zijn wij al ingelicht per e-mail.

Het gebeurd bijvoorbeeld dat één van de ouders ziek is, of er zijn andere (ernstige) problemen. Kinderen nemen dat mee, ook naar zwemles. Wij worden dan graag op de hoogte gebracht om, indien nodig, extra rekening te houden met uw kind.

3. Wij houden het rooster aan welk in de kleedruimte aanwezig is. Het is geen probleem als u met iemand wilt ruilen, wij bemoeien ons daar verder niet mee. 

Het kan en mag, tussen de zwemlessen door, geen discussie zijn, of u of oma/opa aanwezig zal zijn terwijl u niet op de presentielijst staat. Duidelijkheid, daar houden wij van. Wij stellen uw kind op de eerste plaats en zien het kijken als 'bijzaak'. 

Wij nemen iedereen serieus. Wij moeten waakzaam blijven en ons bezig houden waarvoor u ons inhuurt. Kinderen op een veilige manier zwemles geven. 

Geen dringende vragen/mededelingen? Het liefst per e-mail, u ontvangt (buiten de Kerst- zomervakantie) altijd binnen 24 uur antwoord; info@zwemschoolmidden.nl


Kaart
Opbellen
E-mail
Info