Zwemles, met diplomagarantie, voor een vaste prijs!

Ouders zijn nauw betrokken en zwemmen mee als hun kind voor de eerste keer in het grote bassin les krijgt.

 

Tijdens de kennismaking zwemt u ook mee

Wij zorgen er samen met u voor dat ieder kind zwemles leuk vind en leuk blijft vinden.

Ieder kind is uniek, onze aanpak ook. 

De kennismaking in Helsdingen Vianen is voor uw kind meer dan belangrijk

Introductie

Alvorens uw kind gaat starten met de kennismaking en/of eerste zwemles, adviseren wij u ook kennis te nemen van onderstaand document. Handige en nuttige tips die u en uw kind verder brengen in het traject naar het eerste zwemdiploma. Veel lees- en leerplezier!

Watergewenning voor Ouder & Kind!
Hoe denkt de zwemonderwijzer(es) over zwemles?
Watergewenning en zwemadvies_2.pdf (839.39KB)
Watergewenning voor Ouder & Kind!
Hoe denkt de zwemonderwijzer(es) over zwemles?
Watergewenning en zwemadvies_2.pdf (839.39KB)


Kennismaking/eerste zwemles

Uw kind heeft vandaag samen met uw kind zwemles. Tijdens een tijdsblok wordt u uitgenodigd om mee te zwemmen. Uw kind gaat het niet alleen te doen. Wij maken kennis met elkaar, gaan zwemmen in het diepe bassin en maken de papieren in orde.

In de meeste gevallen zijn kinderen bij diep water weg gehouden, of heeft met hulpmiddelen (bijvoorbeeld armvleugeltjes) in diep water gezwommen. 

Wij verzorgen zwemles in diep water. Het kan voorkomen dat uw kind angst heeft voor dieper water. In overleg gaan wij u dan een traject aanbieden dat passend is.

Tijdens de kennismaking gaan wij vertrouwen winnen en uitleggen. Wij kunnen op dat moment een inschatting maken hoe uw kind diep water emotioneel ervaart. 

Vervolgens gaan wij uw kind benaderen om (als het lukt) uw kind alvast te laten wennen aan ons en het diepe water. Aan de hand van deze ervaring kunnen wij met u gaan bespreken waar uw kind het beste op zijn of haar plaats kan zijn.

Aan de andere kant zijn er kinderen die alle kanten 'opstuiteren' , ' en -volgens henzelf- "al kunnen zwemmen". Ook voor die kinderen kunnen wij een gepast traject aanbieden. 

Normaliter zal uw kind geplaatst worden in één van de Startersgroepen, dit kan op zaterdag in Vianen of op zondag en maandag in Utrecht. In de Startersgroep zwemt u niet mee. Alleen in Vianen kan het zo zijn dat u mee gaat zwemmen, van het ondiepe naar het diepe bassin. U ontvangt daar tegen die tijd bericht over.

Na aanmelding van uw kind ontvangt u bericht over de datum van kennismaking.

In het belang van ieder kind hebben wij enkele spelregels opgesteld 

In de Utrecht en Vianen leren wij het 'trucje' in de Starters- en Oefengroep aan.                    Het is van belang dat kinderen zich veilig voelen en vertrouwen gaan opbouwen.          Rust en veiligheid is in deze locaties dan ook erg belangrijk en hanteren wij. 

1. Wij werken met diep water en tijdens de wisseling van groep is waakzaamheid geboden. Alleen de ouders die op de presentielijst staan, tijdens kijkdagen, lopen mee de zwemzaal op. Per kind is dat één ouder.

2. Als het om het welzijn van uw kind gaat is het prima dat u ons vlak voor de les even informeert over het e.e.a. Liefst, mits mogelijk, zijn wij al ingelicht per e-mail.

Het gebeurd bijvoorbeeld dat één van de ouders ziek is, of er zijn andere (ernstige) problemen. Kinderen nemen dat mee, ook naar zwemles. Wij worden dan graag op de hoogte gebracht om, indien nodig, extra rekening te houden met uw kind.

Wij nemen iedereen serieus. Wij moeten waakzaam blijven en ons bezig houden waarvoor u ons inhuurt. Kinderen op een veilige manier zwemles geven. 

Geen dringende vragen/mededelingen? Het liefst per e-mail, u ontvangt (buiten de Kerst- zomervakantie) altijd binnen 24 uur antwoord; info@zwemschoolmidden.nl


Kaart
Opbellen
E-mail
Info