Zwemles, met diplomagarantie, voor een vaste prijs!

Ouders zijn nauw betrokken en zwemmen mee als hun kind voor de eerste keer in het grote bassin les krijgt.

 


Onze werkwijze & de voordelen voor u en uw kind

Samenwerken en rechtstreeks communiceren vinden wij erg belangrijk


Onze werkwijze

Wij zijn een reguliere zwemschool en kunnen en zullen meeveren als situaties daarom vragen. Ons stappenplan hoeft dus niet zaligmakend te zijn. Kinderen staan boven ons systeem. In Vianen en Utrecht leren wij het 'trucje' aan. Het kan zijn dat uw kind bijvoorbeeld angst heeft om met het gezicht in het water te gaan. Er wordt dan niet de nadruk gelegd wat uw kind niet kan, maar wat kan uw kind wel?

Andere uiterste, kinderen die alle kanten "opstuiteren". Waarom zou je dit kind rustig willen krijgen? Zou je dit kind rustig kunnen krijgen? Hoe?  

Onze ervaring leert dat je de voorwaarde moet scheppen die desbetreffend kind nodig heeft. Niemand is hetzelfde. Wij wijken af van onze reguliere aanpak als dat nodig mocht blijken en dat werkt.

Kinderen worden beloond met een sticker op hun Stickerkaart, tevens zwemabonnement voor Helsdingen in Vianen. Of er is in de les een mijlpaal behaald, of uw kind heeft zijn/haar best gedaan. 

Belonen loont en wij maken van zwemles geen onderlinge competitie. Kinderen hebben kwaliteiten, of dit nu op zwemgebied is of op een andere persoonlijke kwaliteit. 

Door invoering van de diplomagarantie, u weet van tevoren wat u gaat investeren in de zwemlessen, willen wij competitie uitsluiten.

Gemiddeld behalen kinderen binnen 10 maanden het A-diploma. Bewust leggen wij de lat bij A-diploma iets lager, veiligheid in acht nemend en bij het B-diploma trekken wij dat dan weer recht. Na het behalen van het      A-diploma gaan de kinderen zelfverzekerd het B-traject in.

Wij kunnen u en uw kind niet veranderen. Maar wij kunnen zelf wel veranderen en dat doen wij dan ook. Positieve support werkt! 

De voordelen voor u en uw kind

Wij werken met de internationaal erkende STA-zwemdiplomalijn, uitgegeven door www.envoz.nl uit Rijswijk.

Wij zijn een erkende zwemschool, sinds 2004 door de ENVOZ, mocht u vragen of opmerkingen hebben over onze zwemschool en komt u er met ons niet uit, dan kunt u met de ENVOZ contact opnemen.

Onze medewerkers hebben een Verklaring Omtrent het Gedrag (VOG).

Beloofd is beloofd. Wat wij u en uw kind beloven, doen wij ook. 

Wij werken met diep water. Als wij tegen uw kind zeggen dat wij hem of haar vasthouden, dan doen wij dat ook. Vertrouwen is een groot goed binnen onze zwemschool en u kunt ons daar ook op aanspreken.

Wij vinden het ook niet erg als kinderen iets niet kunnen, maar wij gaan het wel altijd proberen. Van proberen kan je het leren, toch?

Dat is thuis, dat is op school en dat is bij ons niet anders. 

Uw kind ontvangt in de Startersgroep wekelijks 45 minuten zwemles en u kunt dit zelf verder uitbouwen door gebruik te maken van de Stickerkaart die u en uw kind recht geeft om in www.helsdingen.nl Vianen extra meters te gaan maken tijdens de recreatieve uren.

Uw kind ontvangt zwemles van een vaste zwemonderwijzer(es). 

U weet met wie u kunt communiceren over uw kind.

Uw kind geniet zwemles in de Starters- en Oefengroep met maximaal 4 kinderen per zwemonderwijzer(es).

Logische opbouw richting het zwemdiploma. De meeste kinderen kunnen na zo'n 10 maanden A-diploma-zwemmen in een groep van maximaal 12 kinderen in Helsdingen te Vianen.

Naast de reguliere afzwemgroep van 12 kinderen hebben wij ook de mogelijkheid om in groepjes van maximaal 6 kinderen af te zwemmen. In de Mytylschool is afzwemmen ook mogelijk, dit in overleg.

Uw kind hoeft voor de A-diplomagarantie geen zwemtest af te leggen. Iedereen is welkom en termijnbetalingen is mogelijk tegen meerprijs.

Op woensdagmiddag is ons personeel ook aanwezig in Helsdingen Vianen, dit om u en uw kind bij te staan met hulpvragen. 

Kinderen die niet bij ons op zwemles zitten, kunnen wij van advies dienen. U kunt voor het recreatieve uur een kaartje kopen bij de kassa en zonder verdere verplichtingen ons aanspreken. 'Buurten' noemen wij dat!

Wij gebruiken weinig tot geen hulpmiddelen. Uw kind leert zich snel door diep water te begeven, binnen 6 weken is geen uitzondering.

Wij adviseren een startersleeftijd zo rond de 4.5 jaar. Uw kind krijgt het de eerste maanden op school in groep 1 al druk genoeg is onze ervaring. 

Uitzonderingen bevestigen de regel. Als u van mening bent dat uw kind eraan toe is om eerder te kunnen starten, stuur dan een Email; info@zwemschoolmidden.nl Binnen 12 uur berichten wij u terug.

Wij passen ons programma aan op uw kind en hebben verschillende trajecten. Uw kind is belangrijk niet ons systeem. 

Op al onze locaties kunt u gratis parkeren en in Helsdingen is een gezellig horecagedeelte waar u gratis gebruik kunt maken van wifi

Zwemles zien wij ook als sport. Zo'n 25 á 30% van de kinderen doen er in NL langer over dan gemiddeld om een zwemdiploma te behalen. 

Wij, volwassenen, dienen ook die kinderen de tijd te gunnen die nodig is om te komen tot resultaat. Bij ons heeft u als voordeel dat u weet wat u financieel gaat investeren. Over de tijd en energie, die wij met zijn allen moeten gaan investeren, kan niemand een voorspelling doen. Tijdsdruk? Moet u werkelijk niet willen en werkt vaak niet. 

U kunt ervan uit gaan dat wij er alles aan zullen doen een individueel traject aan te bieden als de situatie daarom vraagt. 

Alle kinderen kennen wij bij naam en positieve benadering en humor vinden wij belangrijk in de communicatie en omgang met uw kind. 

Met  het communiceren met ons personeel verzoeken wij u vriendelijk om dit niet te doen voor, tijdens en/of na de zwemles van uw kind. Op dat moment brengt u niet alleen uw eigen kind in gevaar, maar ook dat van anderen. Het niet opvolgen van aanwijzingen van ons personeel kan tot gevolg hebben dat uw kind geschorst word. Natuurlijk zitten wij daar niet op te wachten, maar veiligheid -voor ieder kind- boven alles.

Naast woensdagmiddag zijn wij -buiten de zomer- en kerstvakantie om, ook aanwezig tussen 08.00-09.00 én 15.00-16.00 uur aanwezig om uw en uw kind bij te staan. Daarnaast kunnen wij op deze tijden prima met elkaar communiceren om het e.e.a. te overleggen.

M.u.v. de kerst- en zomervakanties gaan onze zwemlessen altijd door. Tijdens nationale feestdagen kunnen er verschuivingen optreden naar andere tijden of andere dagen. Wij informeren u daarover tijdig. 

Ergens niet mee eens? U bent van mening dat het anders kan? 

U hebt vragen? 

info@zwemschoolmidden.nl Binnen 12 uur ontvangt u antwoord.

Nieuws


Terug naar overzicht

13-04-2021

Onze methode!

Zwemles kan op vele manieren. Wij stellen uw kind centraal en in dit document leggen wij uit hoe wij met uw kind aan de gang gaan.

 Zwemles-methode Zwemschool Midden 2.0.pdf


Terug naar overzichtKaart
Opbellen
E-mail
Info